The Open House is a monthly online session to connect, share, learn and dream with each other – hosted and run by those from across the Losing Control Network.
We’re holding monthly calls for 2 hours, combining a set of themed discussions in smaller groups, as well as some open discussions for anyone of you who would like to host and discuss, well anything…
You can drop in on our monthly calls at any time – these are open to all. Please note that you will need to pre-register for each call > Register for the next call here
You can also join the Losing Control Network to receive updates, notifications of future calls and other things that are happening across the network, and simply connect with others. > Join the network
Our next Open House session!
May 20th from 3 pm – 5 pm
Main question: How can we move to a world where everyone is a full and equal citizen? Part of the answer is to intentionally network to identify share problems, generate and share solutions and accelerate the momentum for social change. The hosts of this event work at local, national and international levels to advance justice, deepen democracy and take better care of our world and each other. They are committed to the idea that the power to change lies within all of us, but only grows when we connect locally and globally.
Each session will start with some welcome music (losing control themed!), a short welcome, smaller breakout discussions and then we will reconvene to share the headlines from each breakout, as well as share what’s happening with the network and gather a bit of feedback.
There will also be an opportunity for you to share anything related you would like to with those on the call – so come prepared and if you have anything you’d like to speak to us in advance about email us firstname.lastname@example.org
In the lounge: Global networks for citizenship – Markus Vähälä and Simon Duffy on Citizen Network – a global cooperative
In the kitchen: Securing our freedom – James Lock and Jonny Douglas on Opus and the UBI Lab Network
In the living room: Building new bridges – Catherine Hale and Stef Benstead on Chronic Illness Inclusion and Welfare Reform
In the attic: Putting down roots – Angela Fell and Clive Tuck on the Neighbourhood Democracy Movement and Tumbledown Farm
In the basement: Taking better care – Chris Watson and Glyn Butcher on Social Care Reform and Peer Support
In the study: Raising the flag – Kellie Woodley and Wendy Perez on self-advocacy and the Keys to Citizenship
We look forward to seeing you there!
Get in touch if you would:
There is very limited preparation needed, and we’ll support you all the way through.
Knocking on the door: welcome music and waiting room at 3 pm
Crossing the threshold: introductions (5 min) at 3.05 pm
Find your room to party (45 min) at 3.15 pm – 4 pm
Parish notices: announcements (10 min) at 4 pm
Everyone on the dance floor: Very briefly tell us about what you discussed (30 min) at 4.10 pm
How was it for you? : poll to get immediate feedback (10 min) at 4.40 pm
Parting gifts: share what you are working on and your interests (10 min) at 4.50 pm
Thanks for coming: close call at 5 pm